Contact

Over Ormel

Het was altijd al mijn ideaalbeeld: van mijn hobby mijn beroep maken. En het is mij gelukt. In mijn jeugd lezend over geschiedenis, tijdens het natekenen van gebouwen uit mijn omgeving en knutselend aan papieren modellen raakte ik gefascineerd door vorm en bouwtechniek. Zomerse zaterdagen waren gevuld met bezoeken aan open gestelde kerken. Zo is mijn interesse voor de gebouwde omgeving en geschiedenis begonnen en heb ik daar jaren later mijn beroep van kunnen maken.

Architectuur en historie

De keuze voor de technische opleiding bouwkunde na de middelbare school lag meer voor de hand dan die van een Kunstacademie. De keuze voor de hedendaagse architectuur bleek uiteindelijk niet de juiste, maar mijn interesse in geschiedenis bleef. De aansluiting bij een plaatselijke archeologische werkgroep waarmee ik enkele opgravingen meemaakte en de bouwkundige advisering van een monumentale boerderij tot een toekomstig museum getuigen daarvan. Door een artikel in het tijdschrift van een landelijke erfgoedvereniging over een opleiding tot bouwhistoricus vielen verschillende puzzelstukken op zijn plaats.

 

Behoud van erfgoed

Erfgoed is mooi, charmant en verzorgt een romantische achtergrond bij de blijvende herinneringen aan hoogtijdagen. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen door gedegen onderzoek te verrichten naar de historie en opbouw van het betreffende pand en meedenken in de mogelijkheden voor (nieuw) gebruik. Instandhouding door onderhoud, reparatie of zelfs restauratie zijn een voorwaarde zijn voor behoud van ons erfgoed. Dit onderzoek is een belangrijke onderlegger, waarop de uiteindelijke keuzes voor een nieuw leven van dit erfgoed worden gemaakt.

Contact

Maak nu een afspraak

Projecten

Recent

Landhuis Lochem

Lees verder

Villa “Saesveldt”, Velp

Lees verder

Inspectie Meppel-Assen

Lees verder

Musea Leiden

Lees verder